Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Anna Anka värd 6 miljoner

Publicerad: 22 September 2009, 13:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

De höga tittarsiffrorna för Svenska Hollywoodfruar är värt upp till 6 miljoner kronor i mervärde för TV3.


Hollywoodfrun Anna Anka och hennes utspel om allt från jämställdhet till ”illegala mexikaner” har blivit en enorm snackis. En sökning på Retreiver visar att Anna Anka omtalats i nästan 650 artiklar den senaste veckan.

Enligt Martin Hugosson på OMD i Göteborg betyder hysterin extramiljoner i TV3:s kassa. Förra året hade TV3 runt 5 procent av tittandet (alltså 5 trp) i målgruppen kvinnor 25-44 år i 21-sloten.

– Det första avsnittet av Svenska Hollywoodfruar innebar att de spotar som låg i anslutning till formatet genererade i genomsnitt 10,7 trp, säger Martin Hugosson.

Om man jämför med ”Sveriges Fulaste Hem”, som sänds klockan 20.00,  kommer man upp till runt 4 trp mer per reklamspot.

TV3 sände 12 minuters reklam – eller 24 stycken 30-sekundersspotar – i anknytning till Svenska Hollywoodfruar.

– 24 spotar med ett mervärde på 4-6 trp innebär ett totalt mervärde, enligt TV3:s prislista, på ca 1,44 miljoner kronor. TV3 sänder fyra avsnitt av formatet vilket då ger en potential om 6 miljoner extrakronor, säger Martin Hugosson.

Samtidigt kan TV3 dra nytta av att höga tittarsiffror för Svenska Hollywoodfruar kan leda till att fler stannar kvar till 22-sloten, säger han.

Eftersom siffrorna från MMS inte kom under tisdagen är uträkningen baserad tittarsiffrorna från det första programmet.

– Men formatet har blivit en snackis och det är rimligt att tro att tittarsiffrorna ökar något från det första programmets nivåer.  När alla fyra avsnitt har sänts kan TV3 ha en total potential om ett mervärde på upp mot 8 miljoner kronor, säger Martin Hugosson.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.