Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Anklagade MTG-chefen varnas efter extern utredning

Publicerad: 20 december 2017, 12:21
Uppdaterad: 20 december 2017, 12:52

MTG betalar bäst av de svenska mediebolagen. Foto: Janne Naess

Högt uppsatte MTG-chefen, som anklagats för trakasserier och mobbning, får en skriftlig erinran efter extern utredning.


Efter #metoo-uppropet framkom det anklagelser om trakasserier och mobbning mot en högt uppsatt chef på MTG. Bland annat ska det finnas uppgifter om en  sexistisk och kvinnofientlig arbetskultur.

Efter att MTG utrett uppgifterna internt stod det klart att de lät den anklagade chefen vara kvar.

Men i mitten av november berättade MTG:s vd Anders Jensen för DN att man fått ny information rörande chefen, och att MTG därför öppnade ytterligare en utredning, den gången extern, med hjälp av Advokatfirman Vinge. 

En anonym enkät har skickats ut till alla medarbetare på avdelningen, och dessutom ska intervjuer ha genomförts med både nuvarande och tidigare medarbetare.

Firmans utredning visar att det inte har framkommit några uppgifter som ska kräva rättsliga åtgärder, eller uppgifter som pekar på någon form av sexuella trakasserier.

Resultatet av den externa utredningen har nu lett till att mannen får en skriftlig erinran. Men han kommer att få fortsätta på MTG.

– Utredningens resultat visar att vi har brustit utifrån de krav vi ställer på varandra inom MTG, och det ansvar vi har som arbetsgivare och ledning. Det är inte acceptabelt, säger MTG:s hr-chef Veronica Sjöstrand, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi tar med oss många viktiga lärdomar från detta och har tagit fram en handlingsplan för att säkerställa att avdelningen blir en mycket bättre arbetsplats framöver. Avdelningen och dess ansvarige chef delar vår syn på vikten av en omedelbar och hållbar förändring, och vi har en tydlig handlingsplan för hur vi ska åstadkomma det.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev