Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Anja Pärsson till Discovery

Publicerad: 8 juni 2016, 05:00
Uppdaterad: 7 juni 2016, 15:48

Anja Pärson, 35, blir kommentator för Discovery Networks under OS i Pyeongchang 2018.


Discovery Networks Sweden och Eurosport sänder OS från 2018 till och med 2024. Först ut är de olympiska vinterspelen i Pyeongchang den 9-25 februari 2018 – och nu står det klart att alpina stjärnan Anja Pärson tar plats i Discovery Networks OS-uppställning i rollen som expert.

– Jag letar alltid nya utmaningar och för mig är ju OS är ju den största av dem alla. Min förhoppning är att kunna förmedla mitt starka engagemang för sporten och ge tittarna den bästa alpina OS-upplevelsen, säger Anja Pärson i ett pressmeddelande.

Anja Pärson inledde sin 14 år långa  alpina världscupkarriär 1998. Redan den 3 december samma år tog hon som 17-åring sin första seger och blev den yngsta genom tiderna att vinna en världscuptävling.

Med 42 världscupssegrar, 6 OS-medaljer och 13 VM-medaljer är Anja Pärson en av världens främsta kvinnliga idrottare genom tiderna.

– Anja Pärson är en multibegåvad superstjärna med en otrolig vinnarskalle. Hon var outstanding som aktiv och efter karriären blev hon snabbt en av Sveriges mest kompetenta och hyllade tv-experter. Vi är fantastiskt glada att få välkomna henne till vårt OS-team, som redan nu ser oerhört spännande ut, säger Emir Osmanbegovic, sportchef för Discovery Networks Sweden och Eurosport.

Anja Pärson är den senaste rekryteringen i Discovery Networks och Eurosports satsning inför OS i Pyeongchang 2018. Under våren har programledarna Karin Frick och Jonas Karlsson presenterats , sedan tidigare är det klart att Per Elofsson och Peter Forsberg tar plats i Discovery Networks OS-uppställning.

 

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.