Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Andrew Cuomos bror på CNN uppges ha haft avgörande roll i avgången

Publicerad: 12 augusti 2021, 07:22

Foto: Commons Wikimedia

Enligt källor till New York Times ska den sexanklagade guvernörens bror, CNN-profilen Chris Cuomo, ha övertalat Andrew Cuomo att lämna sitt uppdrag.


Ämnen i artikeln:

New York Times

New York-guvernören Andrew Cuomo har under en längre tid varit föremål för mediernas granskning. Det sedan flera kvinnor har påstått att han utsatt dem för sexuella trakasserier, en del av dem hör till hans egna anställda. Historien intensifierades förra tisdagen när en utredning av anklagelserna offentliggjordes av New Yorks delstatsåklagare.

Amerikanska CNN har förstås rapporterat intensivt om fallet. Men Andrew Cuomos bror Chris Cuomo, känt nyhetsankare på CNN, har inte kommenterat anklagelserna eller deltagit i bevakningen av sin storebror. Nyligen gick han i stället på en veckas ledighet. Själv har Chris Cuomo uppgett att frånvaron handlar om en planerad semester med anledning av hans födelsedag.

Trots att det har riktats krav på Andrew Cuomo avgång från flera håll så har guvernören stannat kvar i flera månader. Men i veckan kom beskedet att han nu lämnar sitt uppdrag. Enligt två källor till New York Times ska beslutet ha fattats efter dialog med brodern Chris Cuomo, där den senare ska ha övertalat guvernören att avgå.

Enligt uppgift till New York Times ska CNN ha förbjudit Chris Cuomo att delta i strategimöten med guvernörens stab, men arbetsgivaren har inte försökt hindra bröderna från att tala med varandra.

Ämnen i artikeln:

New York Times

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News