söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Ändrade chefsroller när Nent stuvar om

Publicerad: 30 augusti 2018, 08:18
Uppdaterad: 30 augusti 2018, 08:21

Foto: Nent

Nent Group möblerar om ytterligare i organisationen och en rad chefer får mer omfattande uppdrag.

Ämnen i artikeln:

NENT Group

HF


Nent Group har strukturerat om sin innehållsavdelning och samlat ansvaret för både program, utveckling och inköp under samma tak, även planering för tv-kanalerna och Viafree ingår numera i samma avdelning.

Chef för den omstrukturerade avdelning är Camilla Rydbacken, vilket Dagens Media tidigare rapporterat om.

Som del av förändringarna blir Janca Hodann Söder, som gick in som exekutiv producent i februari, ny programchef med ansvar för tv-husets team av exekutiva producenter.

Utvecklingschefen Joakim Franke utses till utvecklingschef och cd och får därmed ett utökat ansvar från idé till utveckling och produktion för Nents egna produktioner.

Jenny Zhao som idag är exekutiv producent för Viafree blir chef över VOD-innehåll, vilket är en ny tjänst som innefattar ansvar för innehållsstrategi, talent management och inhouse-produktion för digitala plattformar med fokus på Viafree.

– De senaste 18 månaderna har vi gjort ett antal topprekryteringar där vi har knutit till oss några av de allra bästa namnen i branschen. Nu gör vi en finslipning och ser till att vi har rätt person på rätt plats. Vi har skapat en organisation med ett både tydligare och bredare ansvar och tillsammans med all den kompetens vi nu har i huset kommer det här göra oss ännu bättre, både som beställare och innehållsskapare, säger Camilla Rydbacken, innehållschef på Nent Group Sverige, i ett pressmeddelande.

Förutom rollförändringarna rekryteras Magnus Coinberg till rollen som ny exekutiv producent. Han ligger bland annat bakom true crime-serien "Helikopterrånet".

– Jag är väldigt glad över att kunna välkomna ytterligare en erfaren producent till vårt team. Magnus har en enorm erfarenhet och står bakom några av Sveriges största tv-framgångar och hans stora erfarenhet inom krimproduktioner passar mycket bra in i våra ökade satsningar inom genren, säger Camilla Rydbacken.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev