Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Anders Oxelström: "Lättad över att vi genomfört omvandlingen så pass bra"

Publicerad: 4 Maj 2017, 13:25
Uppdaterad: 4 Maj 2017, 14:28

Anders Oxelström.

Anders Oxelström, tidigare chef för TV4-nyheterna och Kalla Fakta, lämnar i samband med sparpaketet för TV4. "Jag kommer att sakna de människor jag jobbat med på Nyhetsbolaget, men är samtidigt lättad över att vi genomfört denna omvandling så pass bra", säger han till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

TV4Bonnier BroadcastingKalla Fakta

Igår onsdag presenterades TV4:s och Bonnier Broadcastings nya ledning för nyheter och samhälle, som består av ett mindre antal chefer som istället fått större mandat. Förändringarna är ett led i sparpaketet för TV4 som bland annat innebär att Nyhetsbolagets avvecklats och att 90 tjänster försvinner.

Dagens Media har tidigare berättat att Nyhetsbolagets vd Åsa Tillberg Widell tappar sin roll på grund av omställningen, men att hon blir kvar inom Bonnier.

När hon rekryterades till Nyhetsbolaget efter ett år från en roll som redaktionschef för Dagens Nyheter, lockade hon tidigt över sin kollega Anders Oxelström som blev ansvarig för nyheterna och Kalla fakta.

Anders Oxelström kommer dock att lämna Bonnier Broadcasting i samband med förändringarna.

 – Jag är väldigt nöjd och stolt över det jag och alla medarbetare på Nyhetsbolaget har uppnått under den här tiden. Vi har bedrivit ett fantastiskt omställningsarbete som innebär att vi producerar mer journalistik nu än vi gjorde för några år sedan, och till fler plattformar. Nu är jag visserligen part i målet – men jag tycker att vi även har höjt nivån på innehållet, säger han till Dagens Media, och fortsätter:

– Även på Kalla Fakta har vi bevisat att vi har otroligt duktiga journalister som lyckas leverera viktiga granskningar på löpande band, under en lång tid. Jag är en person som tenderar att inte bli nöjd, men i det här fallet är jag verkligen det.

Anders Oxelström säger att han visserligen kommer att sakna medarbetarna, men menar samtidigt att det känns helt rätt att lämna över stafettpinnen till nästa person.

– Jag rekryterades hit för att genomföra en förändring, vilket nu är slutfört.

Vilken är din åsikt om att det här sparpaketet måste genomföras?

– Det råder ingen tvekan om att hela branschen behöver ställa om. Det gäller att vidta åtgärder i god tid i den mån man kan, även om det är utmanande, för att hantera en sits som riskerar att bli ännu mer besvärlig framåt. Det gäller även för Bonnier Broadcasting.

Hur tror du att TV4 kommer att påverkas?

– Jag kan inte riktigt uttala mig om det grepp som man tar här, de frågorna besvaras bäst av dem som ska genomföra omställningen.

Kan du berätta någonting om vad du själv ska göra härnäst?

– Det är ju relativt nytt det här, men jag har några alternativ som jag funderar över. Ännu är ingenting klart. Men jag har ju haft två förändringsuppdrag i rad nu, först på DN och sedan på Nyhetsbolaget/TV4. Nu får jag överväga vad nästa steg ska bli. Jag kommer att sakna de människor jag jobbat med på Nyhetsbolaget, men är samtidigt lättad över att vi genomfört denna omvandling så pass bra. Det är vad jag tar med mig när jag nu går vidare.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.