fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Anders Öfvergård tillbaka i rutan – leder storsatsning på Kanal 5

Publicerad: 15 februari 2023, 09:33

”Det är pirrigt”, säger Anders Öfvergård om nya programledaruppdraget. Foto: Linus Hallsenius /Kanal 5

Anders Öfvergård återvänder till Kanal 5 – ska programleda format som gjort succé i Storbritannien.

Ämnen i artikeln:

Kanal 5Warner Bros DiscoveryArga Snickaren

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Anders Öfvergård beskriver återkomsten till Kanal 5 som att komma hem igen. 

– Det är pirrigt! Jag är peppad och drivs av att får göra ett helt nytt program där jag kan visa fler och andra sidor av mig själv, kommenterar han i ett pressmeddelande.

I renoveringsprogrammet han ska leda, som baseras på brittiska ”Renovation nation”, möter man familjer och par som vill förverkliga sina drömmar. Anders Öfvergård följer par och familjer på vägen, ger dem råd och stöd och även handgriplig hjälp om det skulle behövas. 

Kanal 5 beskriver formatet, som just nu spelas in, som en storsatsning.

– Det känns jätteroligt att få välkomna Anders tillbaka till Kanal 5-familjen igen. Han är en lika omtyckt och oefterhärmlig programledare som vi märkt att många tittare saknat, säger Axel Eriksson, VP content and programming, Warner Bros Discovery Sverige, i ett pressmeddelande. 

Anders Öfvergård programledde format som ”Arga Snickaren” och ”Nybyggarna” på Kanal 5 mellan år 2009 och 2016, då han rekryterades av TV4. 

TV4 bröt samarbetet med programledaren hösten 2021 efter att han påståtts ha betett sig opassande på en personalfest. Anders Öfvergård har inte själv velat prata om exakta händelsesförlopp, men har bett om ursäkt, gått i terapi och sagt till Expressen att han ser det hela som överspelat.

Hösten 2022 återvände han till tv-rutan i Kanal 5-formatet ”Alla mot alla” där han tävlade tillsammans med journalisten Sanna Lundell.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev