Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Anders Jensen om varför Nent nobbar uppköp: ”Att vara ett mål ingen bra strategi”

Publicerad: 20 maj 2021, 12:31

Nents vd Anders Jensen berättar i en intervju med Financial Times att flera aktörer har intresserat sig för Nent.

Foto: Janne Næss

Flera aktörer har visat sitt intresse för Nent. Men gensvaret har varit – och är – svalt, berättar vd:n Anders Jensen för Financial Times.

Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupAnders JensenStreaming

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Sedan tidigare står det klart att Nent Group under året ska lansera sin streamingtjänst Viaplay i Estland, Lettland, Litauen, Polen och USA. Före nästa års slut kommer tjänsten också att etablera sig på fem europeiska marknader till.

En av dem är Nederländerna, där Nent planerar att sjösätta Viaplay under första kvartalet 2022 – och då med exklusiva rättigheter till Formel 1 och Bundesliga. I samband med att det meddelades lät sig vd Anders Jensen intervjuas i Financial Times. 

I artikeln kommenterar Anders Jensen bland annat de internationella strukturaffärer på tv-marknaden som vi har sett, den senaste i raden rör Warner Media och Discovery. 

– Det här är toppen av ett konsolideringsberg som är en effekt av den dramatiska förändringen av publikens användarbeteenden, säger han till Financial Times.

Konsolideringarna är, enligt Anders Jensen, ett sätt för mediebolagen att kapitalisera på de nya konsumentbeteendena.

Vidare berättar Anders Jensen bland annat att det finns de aktörer som har visat sitt intresse även för Nent. Men gensvaret har varit – och är – svalt.

– Att vara ett mål kan aldrig vara strategin. Vi bygger ett långsiktigt hållbart företag. Jag skulle hellre se oss som en konsoliderare.

Dessutom ska Nent ha fått förslag från flera holländska mediebolag som vill ingå samarbeten inför lanseringen nästa år.

Viaplay finns i dag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Estland, Lettland och Litauen. Näst ut i ordning är Polen, USA och därefter Nederländerna. Hur priser och paketering kommer att se ut i Nederländerna är inte kommunicerat ännu.

LÄS OCKSÅ: Viaplay står inför massiv expansion – här är planen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev