Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Anders Jensen om prischocken: ”Innehållet har blivit dyrare”

Publicerad: 14 Januari 2016, 07:25
Uppdaterad: 14 Januari 2016, 07:32

Här är bakgrunden till Viaplays omdiskuterade prishöjningar.


Ämnen i artikeln:

MTG

MTG, med betal-tv-bolaget Viasat, gick på en rejäl shoppingrunda under hösten. Den viktiga Premier League-rättigheten förlängdes – och MTG plockade hem La Liga och Serie A, som tidigare legat hos konkurrenten C More.

I tisdags berättade Sportbladet om att Viasat och Viaplay höjer priserna rejält, vilket orsakat raseri bland vissa kunder. I pressen kallades det för en ”prischock”.

Sportchefen Per Nunstedt försvarade prishöjningarna med att 2016 blir det starkaste sportåret i MTG:s historia – MTG har även sändningsrättigheterna till sommar-OS i Rio – men han ville inte kommentera risken för att kunderna säger upp sina abonnemang.

MTG:s Sverige-vd Anders Jensen, som själv varit med i förhandlingarna om de stora sporträttigheterna, kommenterar nu prishöjningarna – som bland annat drabbar dem som vill följa OS via Viasat och Viaplay.

– Vissa tittare och prenumeranter som har varit tveksamma till produkten tidigare kanske säger ”nej, det här är jag inte intresserad av”. Men innehållet är rikare än någonsin, så för den som verkligen är intresserad ter sig nog inte prishöjningarna som en dealbreaker, säger han till Dagens Media.

Anders Jensen pekar på att MTG har mer sporträttigheter än någonsin tidigare. Rättigheterna har budats hem på en het marknad där priserna, enligt Dagens Medias källor, pressas uppåt.

– Prishöjningarna kommer primärt av att intresset för det som vi har köpt är större än någonsin, och av att det är flera andra som har velat köpa det som vi har köpt. Innehållet har blivit dyrare, säger Anders Jensen.

Prishöjningarna börjar gälla den 10 februari. Viaplay Sport höjs från 279 till 399 kronor per månad – en höjning på drygt 43 procent. Viaplays största paket byter namn till Viaplay Total och kommer efter prishöjningen att kosta 449 kronor per månad. Även Viasats abonnenter kommer att få se en höjning av priset. Enligt Sportbladet kommer priset att höjas med 70 kronor i månaden för de som abonnerar på paket där Viasat Sport ingår.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.