tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Anders Jensen: ”Gabriel Catrina förtjänar att hyllas av hela branschen”

Publicerad: 27 december 2021, 07:11

Anders Jensens nyårslöfte inför 2022: Jobba ännu mer med hållbarhetsfrågor.

Foto: lukbar/ Janne Næss

Branschens förmåga att attrahera rätt kompetens blir avgörande 2022, enligt Nents vd Anders Jensen, som också tar tillfället i akt att hylla kollegan Gabriel Catrina, Nents CFO, som hastigt gick bort nyligen: ”Hans insats, kompetenser, integritet och passion har haft en direkt positiv påverkan på vår del av branschen”.

Ämnen i artikeln:

Mediebranschen summerar 2021Anders JensenViaplay Group

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Enligt tradition avslutar Dagens Media året med en enkät där tongivande personer i branschen reflekterar kring året som varit – och det som komma skall.

Vilken var den viktigaste branschhändelsen 2021?

– I en bransch som är så bred och där det händer så otroligt mycket så är det närmast omöjligt att peka på en enskild händelse, inte minst när branschen globaliseras i rasade fart. Med det sista i åtanke och med blicken lyft ut mot världen så anser jag att något av det viktigaste som skett under 2021 är att innehåll som inte är på engelska tar för sig bättre än någonsin. Det skapar fantastiska förutsättningar för ett globalt utbud som präglas långt mera av mångfald och möjligheter att ge röst åt olika perspektiv. Det är bra för branschen och vad viktigare är, det är bra för världen och kommande generationer.

 Vem i branschen förtjänar att hyllas lite extra efter året?

– Jag tar tillfället i akt att hylla Gabriel Catrina, CFO på Nent som nyligen gick bort, hastigt och fruktansvärt tragiskt. Gabriels bidrag till Nent har varit otroligt värdefullt och hans insats, kompetenser, integritet och passion har haft en direkt positiv påverkan på vår del av branschen. Som CFO verkar man ibland mer än man syns och det gällde i stor grad även för Gabriel men hans vilja att tänka nytt och hitta lösningar har varit ovärderlig för Nent och därmed för hela branschen, inte minst när det gäller vår snabba ökning av lokala produktioner i Norden. Gabriel förtjänar verkligen att hyllas av hela branschen för hans stora insats och nytänkande.

 Vad är ditt personliga nyårslöfte?

– Nu är jag inte mycket för Nyårslöften men om jag ska lyfta fram något så är det ett löfte om att arbeta ännu mera med hållbarhetsfrågor under 2022. Och spektrat är ganska brett med mångfald, jämställdhet och miljöpåverkan med i mixen. Jag är väldigt stolt över de framsteg vi gjort så långt men resan är lång och handlar väldigt mycket om att förändra etablerade normer och, inte minst, attityd till just förändring.

 Vilka frågor blir avgörande för branschen 2022?

– Tillgång till resurser och kompetens, och hela branschens förmåga ett attrahera, utveckla och belöna den typ av resurser som krävs för att vara konkurrenskraftig nu och i framtiden, är för mig den kanske viktigaste frågan. Det gäller många områden. Ett konkret exempel är Tech, där vi ska skapa förutsättningar för att kunna konkurrera med i princip vem som helst, men listan kan göras lång över områden där tillväxt och återväxt behöver förstärkas. Vad det betyder är en absolut kärnfråga 2022, och framåt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev