Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Anders Borg till Kinnevik

Publicerad: 10 december 2014, 08:17
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

Den forne finansministern blir vice ordförande i MTG-ägaren Kinneviks styrelse.


Ämnen i artikeln:

Anders Borg

Vissa debattörer har hoppats på att den tidigare finansministern Anders Borg skulle komma tillbaka och fungera som draglok i den kommande valrörelsen.

Det blir inget med det.

Nu föreslås Anders Borg bli ny vice ordförande i Kinnevik, som bland annat är storägare i mediebolaget MTG.

Dagens Industri rapporterar direkt från presskonferensen, där Anders Borg med all önskvärd tydlighet gör klart att han definitivt lämnat politiken.

– Vi har haft ett riksdagsval, och det förlorade vi. Jag slutade som finansminister. Då måste jag fundera igenom vad jag ska göra med mitt liv, och valde att sluta med politiken. Den saken är ett avslutat kapitel, säger Anders Borg, enligt Dagens Industri.

Anders Borgs ska i sitt uppdrag inom Kinnevik arbeta med affärsutveckling inom hela Kinnevikgruppen i nära samarbete med styrelseordföranden Cristina Stenbeck.

– Kinnevik är, med långsiktiga ägare och en stark företagskultur, unikt i sitt sätt att starta och utveckla företag med starka marknadspositioner inom tillväxtsektorer och tillväxtmarknader. Jag är mycket glad att föreslås till styrelsen där jag kommer att arbeta nära styrelseordföranden och de andra styrelseledamöterna, och använda min internationella erfarenhet för att bidra till den fortsatt framgångsrika utvecklingen av gruppen, säger Anders Borg i ett pressmeddelande från Kinnevik.

Enligt Dagens Industri är Borgs engagemang i Kinnevik mycket långsiktigt. Han räknar med att arbeta för företaget i minst tio år.

– Tillsammans med Cristina ska jag vara med när vi går in i nya marknader och arbeta med potentiella investerare, säger Anders Borg, enligt Dagens Industri.

Kinnevik äger stora delar av bolag som Millicom, Tele 2, MTG och Metro.

Ander Borg fick nyligen uppdraget att leda ett nytt program inom World Economic Forum.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Anders Borg

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev