Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Ametist Azordegan: "TV4 har dålig känsla för samtiden"

Publicerad: 23 Juli 2015, 08:23
Uppdaterad: 16 December 2015, 11:02

SR-profilen Ametist Azordegan kritiserar TV4 efter Adam Tenstas protest i "Nyhetsmorgon".


Ämnen i artikeln:

NyhetsmorgonTV4

Artisten Adam Tenstas protest mot TV4 i "Nyhetsmorgon", där han i direktsändning reste sig och gick, har startat en livlig debatt – och väckt näthat.

Protesten riktade sig mot kanalens beslut att bjuda in Youtube-profilen Louise Andersson Bodin, som tidigare uttryckt sig raisistiskt.

Nu ger sig musikjournalisten, programledaren och SR-profilen Ametist Azordegan in i debatten. På Aftonbladet debatt skriver hon att TV4 visar att de har dålig känsla för samtiden när de nonchalerar rasism.

Hon tror att både SVT och TV4 kommer att tappa all relevans i framtiden om de inte blir bättre på mångfald, låter fler röster komma till tals och berör ämnen som engagerar en ny generation.

"TV4 har både genom sina initiativ och sitt bemötande i frågor som rör rasism visat att de har väldigt dålig känsla för samtiden. Rasism som ämne är nämligen högaktuellt i Sverige och den nonchalanta attityd som TV4 visar upp tyder på att de är rätt världsfrånvända. De har inte koll på sin egen marknad eller vad de måste göra för att vara relevanta framtiden. TV4:s berörda direktörer och programchefer borde nog sitta ner tillsammans och utvärdera sin gameplan," skriver Ametist Azordegan.

Hon kritiserar också TV4 för att vilja göra underhållning av Louise Andersson Bodin.

"När kanalen ingick ett samarbete med henne påbörjade de en exploatering av hennes oförstånd i ett slags förnedrings-tv som inte bara gör pajas av en individ utan även av landsorten (hon är från Grums). Hon kanske inte kunde ana konsekvenserna av sitt språk men ett av landets skickligaste produktionsbolag kan det. När de efter kritiken rev upp samarbetet med henne svek och förnedrade de henne igen. TV4 bör kalla till krismöte eftersom de är ett vinstdrivande bolag som inte har sympati i rättvisefrågor men nog bryr sig om det här: ni riskerar att göra er irrelevanta på framtidens mediemarknad."

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NyhetsmorgonTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.