Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Amerikansk mediekoncern går in i nytt svenskt produktionsbolag

Publicerad: 1 september 2021, 06:30

Josefine Tengblad, Sandra Harms och Line Winther Skyum Funch är grundare av produktionsbolaget Nordic Drama Queens.

Den amerikanska mediekoncernen Endeavor Contect satsar på det nya svenska produktionsbolaget Nordic Drama Queens.


Ämnen i artikeln:

TV4C MoreYellow BirdSF

Bakom produktionsbolaget Nordic Drama Queens står Josefine Tengblad, Sandra Harms och Line Winther Skyum Funch. De tre har en mångårig erfarenhet från tv- och produktionsbranschen och har bland annat arbetat på TV4 och C More, Miso Film Sweden, SF samt Yellow Bird.

I deras nya bolag ligger fokus på att hitta talang och producera film- och tv-drama i Skandinavien. Nu står det klart att den globala mediekoncernen Endeavor Content, med titlar som Killing Eve, The Night Manager och Normal People i sitt stall, väljer att gå in i bolaget.

– Just nu förändras vår bransch väldigt snabbt och det behövs ett nytänk i hur innehåll skapas och utvecklas, vilka historier vi berättar vi och på vilket sätt. I sådana tider handlar allt om talangerna, berättarrösterna och därför är vi så glada att alliera oss med en koncern som har sina rötter i en talangagentur, säger grundarna i ett gemensamt uttalande i ett pressmeddelande.

Hur mycket Endeavor Contect investerar i Nordic Drama Queens vill parterna inte avslöja med hänvisning till att det är konfidentiell information.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4C MoreYellow BirdSF

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News