tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Amazon Prime Video blir huvudpartner för Riagalan

Publicerad: 20 december 2021, 12:30

Nästa år kliver Amazon Prime Video in som huvudpartner för Riagalan.

”Med Rias nya huvudpartner öppnar priset upp för ytterligare plattformar”, säger Film & tv-producenternas Eva Hamilton om nya samarbetet.

Ämnen i artikeln:

RiagalanAmazon

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Den 17 mars går Riagalan av stapeln för tolfte gången på Cirkus i Stockholm. Nästa år kliver Amazon Prime Video in som huvudpartner för galan som som arrangeras av Film & tv-producenterna.

Eva Hamilton som är ordförande i Film & tv-producenterna, kommenterar det nya samarbetet:

– Det är med stor glädje som vi välkomnar samarbetet med Amazon Prime Video. Ria är ett pris som under de senaste tolv åren berikats med nya kategorier som speglar vår samtid och utvecklingen i tv-produktion. Med Rias nya huvudpartner öppnar priset upp för ytterligare plattformar, säger hon.

Riagalan lyfter fram produktionsbolagen och de personer och insatser som tar tv-branschen framåt. Kategorin Årets originalidé en av Riagalans viktigaste utmärkelser, och priset hjälper till att befästa produktionsbolagens ställning som den kreativa motorn i branschen, skriver Film & tv-producenterna i ett pressmeddelande.

– Det är med stort engagemang och brinnande passion vi ser fram emot att få fira svensk tv- och dramaproduktion som är i världsklass. Vi är stolta över att få möjlighet att stödja alla fantastiska talanger bakom kameran, som är medlemmar i Film & tv-producenterna, och initiativet med Riagalan, säger Karin Lindström, head of originals på Amazon Prime Video.

Riagalans kategorier 2022:

Årets originalidé (scripted/unscripted)

Årets program (scripted/unscripted)

Årets producent

Årets berättare

Årets ljudupplevelse

Årets organisatör

Årets profil

Årets castare

Årets visuella uttryck

Årets musik

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev