torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Amazon jobbar på en sportapp

Publicerad: 28 december 2022, 15:09

The Information rapporterar att Amazon planerar en sportapp.

Foto: Michel Spingler/AP/TT

En källa med insyn uppger till The Information att Amazon har planer på en fristående sportapp.

Ämnen i artikeln:

AmazonAmazon Prime VideoNyheter

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Amazon arbetar på en fristående app för sportinnehåll. Det rapporterar The Information som hänvisar till en källa med insyn. 

Draget sker efter att vd Andy Jassy meddelat att han kommer fördubbla bolagets ambitioner inom just streaming. 

Internationellt erbjuder Amazons streamingtjänst Prime Video redan sportinnehåll. I Storbritannien äger Prime Video exempelvis delar av rättigheterna till Premier League och i Tyskland äger Prime Video delar av rättigheterna till Champions League. I USA har tjänsten även exklusiva rättigheter till amerikanska NFL ”Thursday night football”.

I en intervju med Dagens Media i november har Andreas Hjertø, hef för innehållsinköp på Prime Video i Norden, sagt att livesport är en viktig del.

– Jag kan inte gå in på detaljer om vi kommer göra det eller inte men livesport är något som är jätteviktigt för oss i många andra marknader utanför Norden, svarade Andreas Hjertø på frågan om Prime Video kommer att köpa sporträttigheter för den svenska marknaden.

Om och när en helt fristående sportapp lanseras återstår att se. Reuters har sökt Amazon för en kommentar kring uppgifterna, de har i skrivande stund inte återkommit till Reuters. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev