Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Amazon gör sin första svenska originalserie

Publicerad: 18 maj 2022, 05:59

Karin Lindström, head of originals nordic, på Amazon Studios är förväntasfull över att inspelningarna nu är i gång.

Inspelningen av Amazon Prime Videos första svenska originalserie ”Toppen” är nu i gång i Stockholm. ”Vi är väldigt förväntansfulla”, säger Karin Lindström, head of originals nordic, på Amazon Studios.


Ämnen i artikeln:

FLXAmazonAmazon Prime VideoNyheter

På tisdagskvällen berättade Amazon att inspelningarna av streamingjättens första svenska originalserie ”Toppen” nu pågår.

”Toppen” beskrivs som en rapp politisk satir-serie där huvudpersonen, pressekreteraren Lisa, försöker få sin fåfänga och självupptagna chef Roxanne att ta klivet upp från välfärdsminister till statsminister. Regissör är Sara Haag och i rollerna syns Sissela Benn, Klara Hodell Risberg, Robert Gustafsson med flera.

Producerar gör Amazon Studios och FLX. Serien, som går exklusivt på Prime Video, har premiär i Sverige, Danmark, Norge och Finland hösten 2022 och kommer totalt att sändas i 240 länder runtom i världen. Säsongen består av sex stycken 30-minutersavsnitt.

– Vi är väldigt förväntansfulla över att kunna introducera berättelser som vi vet att den svenska publiken kommer att engagera sig i och det här är bara början för oss, säger Karin Lindström, head of originals nordic, Amazon Studios.

– Med ”Toppen” kommer vi att erbjuda våra tittare en komedi vars förhöjda satiriska vändningar faktiskt skulle kunna äga rum bakom kulisserna i den verkliga politiska världen under det kommande svenska valet.

Teamet bakom "Toppen"

Regissör: Sara Haag
Skapare: Jessica Ericstam och Adrian Boberg

Huvudförfattare: Adrian Boberg

Storyline: Adrian Boberg, Jessica Ericstam, Per Gavatin, Sara Haag

Manusförfattare: Adrian Boberg, Anna Granath, Jacob Seth Fransson och Sara Haag.

Exekutiv producent: Jessica Ericstam

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev