Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag30.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Almqvist: "Övertygad om att Åsa är rätt"

Publicerad: 21 Februari 2013, 13:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:55

I information som gått ut internt kommenterar TV4-gruppens vd Casten Almqvist valet av Åsa Tillberg som ny vd på Nyhetsbolaget.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanGöran EllungNyhetsbolaget

I information som gått ut internt på Nyhetsbolaget bekräftar ledningen att Åsa Tillberg föreslås som ny vd:"Det Janne, Göran och deras medarbetarna har åstadkommit under alla år på TV4 och Nyhetsbolaget är enastående och inger stor respekt. Nu när organisationen för Broadcasting förändras är vi eniga om att tidpunkten för ett ledarbyte är den rätta. Åsa Tillberg är en av få personer i vår bransch som lyckats bemästra den svåra balansakten att med bibehållet fokus på journalistisk kvalitet genomföra ett omfattande rationaliserings- och förnyelsearbete på en stor redaktion", skriver Casten Almqvist, TV4-gruppens vd, i information som gått ut till Nyhetsbolagets medarbetare.

Jan Scherman kommer att fortsätter med sina övriga uppdrag inom Bonnier, bland annat arbetet med produktionsbolaget Scandinavian Studios.

I samband med att Torsten Larsson slutar den 1 mars blir Casten Almqvist affärsområdesansvarig för Broadcasting, som omfattar TV4, C More Nyhetsbolaget och finska MTV Media. Castens fokus kommer att ligga på vd-rollen för TV4-Gruppen, men han blir alltså även styrelseordförande i Nyhetsbolaget och MTV Media, samtidigt som Jonas Bonnier tar över som ordförande i TV4 AB.

Under ett personalmöte i eftermiddag ska personalen informeras ytterligare.

LÄS MER OM CHEFSBYTENA PÅ DN OCH NYHETSBOLAGET:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.