Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag29.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Almenäs programleder ”Superstars”

Publicerad: 11 November 2016, 10:25
Uppdaterad: 11 November 2016, 10:41

Tv-programmet "Superstars" är tillbaka. Programmet, som har sänts i tre omgångar, visas den här gången på Kanal 5: "Spänd och nyfiken".


Ämnen i artikeln:

kanal5

"Superstars” är tillbaka. Det populära tv-formatet där sportprofiler tävlar mot varandra i klassiska discipliner har sänts i tre omgångar. Redan 1975 sändes Superstars för första gången, då i regi av SVT. Omgång två och tre sändes på TV3. När programmet nu återvänder till tv-tablån är det Kanal 5 och Discovery Networks som står för underhållningen.

– Superstars är steg ett i vår långsiktiga strategi att föra samman underhållning och sport med det tydliga målet att bredda vårt innehållsutbud ytterligare, säger Axel Eriksson, programdirektör på Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

Programledare för ”Superstars” blir Jessica Almenäs, som i och med satsningen debuterar hos Kanal 5, sedan hon lämnade TV4. Jessica Almenäs har tidigare lett programmet ”Let´s Dance” och Fotbollsgalan och ser nu framemot inspelningen av idrottsklassikern ”Superstars” som börjar nästa vecka i Fuerteventura på Kanarieöarna.

– Det känns som den perfekta uppstarten inför OS 2018 och vi har verkligen fått ihop ett fantastiskt gäng deltagare. Jag är spänd och nyfiken på att se hur det kommer att gå när de ska mäta sina krafter med varandra, säger Jessica Almenäs i ett pressmeddelande.

Deltagarna består av fyra kvinnor och fyra män. Idrottsstjärnor som vunnit OS- och VM-guld tävlar i klassiska idrottsgrenar där bara en kan bli tävlingens slutgiltiga segrare. Ett gammalt koncept som åter tar plats i tv-rutan.

– Superstars är ett klassiskt format som har lockat tittare i flera olika generationer och alltid varit populärt. Att våra största stjärnor vill vara med i Superstars är ett kvitto på hur bra konceptet verkligen är, säger Jessica Almenäs.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

kanal5

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.