fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Allt för Sverige kommer tillbaka – och Anders Lundin programleder

Publicerad: 14 juli 2022, 06:43

Foto: Erik Simander/TT

Programmet, som vunnit flera priser, lades på is under pandemin, men återvänder nu till rutan. Trots annat uppdrag för Anders Lundin fortsätta programleda.

Ämnen i artikeln:

SVT

I vintras pausades produktionen av tv-programmet på grund av pandemin. Men, nu är programmet dock tillbaka: samtidigt som programledaren Anders Lundin meddelar att han lämnar SVT för att programleda Robinson i TV4.

”Vi är glada över att Anders Lundin har fått frågan från TV4 att återigen programleda Robinson 20 år efter att han senast ledde programmet i SVT 2003. Det här är ett unikt tillfälle för Anders att göra comeback i ett format, som SVT var först i världen att producera. Anders fortsätter sedan att leda succén Allt för Sverige, som kommer tillbaka med en 11:e säsong nästa år”, skriver Ebba Adielsson, programchef för SVT Nöje, i ett sms till Aftonbladet.

Att man låter profiler hoppa mellan kanaler är ovanligt. Anders Lundin säger till Aftonbladet att det är bjussigt av SVT.

– Det är med bakgrund av pandemin. Jag tror de förstår min situation. Det blev stora bortfall i min kalender på kort tid. Dessutom är jag inte anställd av SVT och när jag inte har något kontrakt med dem har jag ingen deal. De har omvänt inte heller något tvång att skaffa mig ett jobb. De har inga skyldigheter och det har inte jag heller. Sedan har vi ett slags outtalat samarbete sedan en lång tid tillbaka, säger han bland annat.

Allt för Sverige har vunnit både en Emmy och en Kristallen-statyett.

ALICIA PRICE
alicia.price@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev