Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Allt för Sverige" kan vinna Emmy

Publicerad: 27 September 2016, 11:51
Uppdaterad: 27 September 2016, 12:02

Vd:n: "Det är fantastiskt. Vi har aldrig förr uppmärksammats så här stort". Måndag förmiddag stod det klart att Meter och SVT har nominerats till det Internationella Emmypriset.


Ämnen i artikeln:

SVTEmmy awards

SVT och produktionsbolaget Meter har nominerats till en av TV-världens mest prestigefyllda tävlingar, det internationella Emmypriset. De tävlar i klassen "Non-Scripted Entertainment" med serien "Allt för Sverige".

I  realityformatet Allt för Sverige, besöker en grupp svenskättade amerikaner Sverige för första gången. Här möts de i olika utslagstävlingar, tills bara en kvarstår. Vinnaren får träffa sina svenska släktingar som pris.

– Jag är personligen otroligt glad. Jag har älskat det här programmet sedan första avsnittet och det är fantastisk att det uppmärksammats av andra också, säger Björn Persson som är vd på produktionsbolaget Meter, till Dagens Media.

Han fortsätter:

– Det här är fantastiskt för oss. Vi har aldrig uppmärksammats för något så här stort.

Vad ligger bakom nomineringen, tror du?

– Jag tror att det delvis beror på att "Allt för Sverige" är ett format som har stor potential även i andra länder. I den nominerade säsong nummer fem, har vi dessutom lyckats oerhört bra med vår casting, och programmet utvecklas i oväntade riktningar, säger Björn Persson.

Han tillägger:

– På ytan kan man tro att serien handlar om amerikanernas upplevelse av Sverige, men i själva verket så handlar det mer om att svenskar får se på sig själva och Sverige ur amerikanernas ögon. Det handlar om var man hör hemma och varför man är där man är. Allmänmänskliga frågor som också är intressanta i andra länder. 

Den sjätte, och kommande säsongen har premiär i slutet av oktober, vad kan tittarna förvänta sig då?

– Vi sitter och klipper det nu faktiskt. Vår känsla har aldrig varit så bra som inför nästa säsong, avslutar Björn Persson.

   Serien produceras av Meter för SVT, med Christer Åkerlund som producent och Ebba Adielsson som SVT:s projektledare. "Allt för Sverige" bygger på det norska formatet Culture Shock Norway.

The international Emmy Awards arrangeras av The International Academy of Television Arts & Sciences, som är en organisation för internationella TV-aktörer, med medlemmar i över 60 länder.

Prisutdelningen äger rum i New York den 21 november.

 

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTEmmy awards

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.