Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Allt fler abonnerar på flera streamingtjänster samtidigt

Publicerad: 14 december 2018, 10:27

Över en fjärdedel av alla norska streaming-hushåll har signat upp sig på minst tre tjänster samtidigt.

Foto: Max Pixel

Suget efter streamingtjänster fortsätter att öka hos de nordiska tittarna.


Ämnen i artikeln:

streamingMediavision

Totalt 5,3 miljoner hushåll i Norden abonnerar på minst en betald streamingtjänst, enligt siffror från Mediavision. I genomsnitt innebär det att 48 procent av de nordiska hushållen har minst en streamingtjänst. 

Samtidigt skaffar fler hushåll ytterligare streamingtjänster. 850 000 nya streaming-hushåll har tillkommit, jämfört med samma period förra året. 

Att abonnera på flera streamingtjänster kallas för "SVOD stacking" och trenden går fram i en rasande takt. Den grupp som växer allra snabbast är hushåll med tre eller fler SVOD-tjänster och Norge ligger i spetsen för utvecklingen. 

Över en fjärdedel av alla norska streaming-hushåll, 280 000 i siffror, har signat upp sig på minst tre tjänster samtidigt. 

– Nordiska konsumenter har både stor aptit och utrymme i hushållsbudgeten för streamingtjänster. Och än ser vi ingen avmattning. 2019 talar det mesta för fortsatt stark tillväxt i hela Norden. De nya EU-reglerna som kräver mer nordiskt innehåll lär driva på efterfrågan ytterligare. Med all sannolikhet växer fenomenet SVOD-stacking säger Marie Nilsson, vd på Mediavision, i en kommentar. 

 

Genomsnittligt antal SVOD-abonnemang per hushåll och land, höst 2018:

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

streamingMediavision

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.