torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Allsvenskan skjuts upp

Publicerad: 18 mars 2020, 15:13
Uppdaterad: 18 mars 2020, 15:21

Det är nu bekräftat att premiären av allsvenskan skjuts på framtiden.

Foto: SEF

UPPDATERAD. Premiären av allsvenskan skjuts fram till senast början av juni.

Ämnen i artikeln:

AllsvenskanCoronavirusetDiscovery

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


I ett officiellt beslut meddelar Svensk Elitfotboll (SEF) att allsvenskan och superettan skjuts upp med anledning av coronaviruset. 

Beslutet fattades under ett extrainsatt klubbschefsmöte där man kom fram till att premiären ska skjutas fram till senast början av juni.

LÄS MER: Mängder av inställd sport – så påverkas tv-husen av krisen

”Vi är ytterst medvetna om att vi inte kan styra utvecklingen av Coronaviruset, och att det därmed kan ske förändringar som gör att vi när tiden närmar sig behöver omplanera ytterligare för att värna om människors hälsa. Den diskussionen tas i så fall då, och endast om den behövs. Vi kommer inte att bidra till ytterligare spekulationer runt detta förrän det i så fall blir aktuellt”, skriver SEF i ett uttalande. 

Discovery är det tv-hus som från och med detta år äger rättigheterna för att sända matcherna. Daniel Lagerqvist, kommunikationsdirektör på Discovery, har i en tidigare intervju med Dagens Media sagt att mycket talar för att allsvenskan kommer senareläggas. Vidare har han sagt att tv-huset har en löpande dialog med de annonsörer som bokat in sig i samband med matcherna. Huvudsponsor till allsvenskan är Unibet

Förra helgen tvingades Dplay, precis som C More och Viaplay, att sänka priserna för sina streamingtjänster rejält på grund av all utebliven sport. 

Det nya priset för Dplay är 99 kronor i månaden, tidigare har streamingtjänsten kostat 299 kronor i månaden för årsabonnemang och 349 kronor för ett månadsabonnemang. 

– Sporträttigheterna och sportdelen är så klart en viktig del för oss, inte minst i år när vi har allsvenskan, superettan och senare även OS. Det är klart att det får stora konsekvenser för oss som bolag, sade Daniel Lagerqvist i en intervju med Dagens Media i går tisdag. 

Det är ännu inte klart hur det blir med OBOS Damallsvenskan, som Aftonbladet äger rättigheterna till, och Elitettan. Enligt SEF kommer de deltagande klubbarna att samlas för möte senare i kväll. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev