Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Allsvenskan i Kanal 5 och Eurosport

Publicerad: 24 mars 2017, 13:13
Uppdaterad: 24 mars 2017, 13:20

Discovery tar över rättigheterna från C More. "Ett historiskt avtal och en milstolpe i vårt satsning", säger sportchefen Emir Osmanbegovic.


Ämnen i artikeln:

Discovery

Discovery Networks Sweden har, enligt Sportbladet, skrivit ett rekordavtal för rättigheterna för Allsvenskan 2020-2025, något som även Dagen Media har rapporterat om.

Det innebär att C More förlorar rättigheterna.

Nu står det klart att Allsvenskan-matcherna och Superettan kommer kunna ses i Kanal 5 och Europsport samt Eurosport Player.

– Vi är stolta att få ta över denna starka rättighet som C More har arbetat med under flera år och vi är redo att utveckla och ta den vidare, säger Mike Lang, President International Development, Digital & Discovery Nordics, i ett pressmeddelande.

Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden, menar att avtalet går väl i linje med Discoverys strategi.

– Det här är ett historiskt avtal och en milstolpe i vårt satsning på Eurosport och visar tydligt vår ambition att satsa på lokalt, relevant och exklusivt innehåll. Vi är glada över att få arbeta tillsammans med elitklubbarna från 2020 och göra fotbollen mer tillgänglig för alla, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

Discovery Networks Sweden äger sedan tidigare sändningsrättigheterna till VM-kvalet i fotboll.

Mats Enquist, generalsekreterare i Föreningen Svensk Elitfotboll:

– Vi har genomfört en grundlig, öppen och transparent process där alla intresserade budgivare fått chansen, och de har verkligen arbetat proffsigt med sina respektive anbud vilket vi är mycket tacksamma för. I värderingen av inkomna bud har vi valt Discovery Networks Sweden, som både totalt sett och i alla delar visade upp det bästa anbudet. Därför väljer vi att göra ett historiskt skifte från och med säsongen 2020 och ser fram emot det nya samarbetet med Discovery, säger han i ett pressmeddelande.

Om rättigheterna:

Avtalet med Svensk Elitfotboll inkluderar de digitala sändningsrättigheterna och samtliga matcher från Allsvenskan och Superettan kommer att kunna ses på Eurosport Player. I avtalet ingår också rätten att sända försäsongsmatcher på svensk mark mellan lag som spelar i Allsvenskan och Superettan.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Discovery

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News