Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Allente sluter avtal med Discovery

Publicerad: 27 augusti 2021, 06:29
Uppdaterad: 27 augusti 2021, 06:58

Foto: Daniel Stiller

UPPDATERAD. Allente tecknar avtal med Discovery och säkrar tillgången till Allsvenskan. ”Vi är de enda som kan erbjuda både Premier League och Allsvenskan i ett paket”, säger Maja Wikman Ulrich, kommunikationschef på Allente, till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Allente

Allente och Discovery har ingått ett avtal som går ut på att paketet ”Discovery+ Total” inkluderas i Allentes Premium-paket. Det innebär att Allentes Premium-kunder bland annat kommer kunna titta på alla matcher från både Allsvenskan och Superettan. 

I avtalet ingår även tillgången till Discoverys alla kanaler och möjligheten för Allentes kunder att köpa och lägga till tre olika tillvalspaket från Discovery plus. Tidigare har den möjligheten bara funnits för Viasat-kunder, alltså inte för Canal Digital-kunder. 

LÄS MER: Allente sjösätter nya varumärket – så blir paketeringen

Avtalet innebär också att Allente erbjuder både Allsvenskan och Premier League i ett och samma tv-paket. Priset för Premium-paketet förblir detsamma och ligger på 789 kronor i månaden. 

Allente beskriver avtalet som långsiktigt men exakt hur långt avtalet sträcker sig vill kommunikationschefen Maja Wikman Ulrich inte kommentera med hänvisning till att den typen av information är konfidentiellt.

– Man kan känna sig trygg med att man kommer kunna se Allsvenskan de kommande säsongerna, säger hon till Dagens Media. 

Hur viktigt har det varit för er att säkra det här avtalet?

– Det är viktigt eftersom vi har väldigt många fotbollsfans helt enkelt. Nu är vi de enda som kan erbjuda både Premier League och Allsvenskan i ett paket. Framför allt, när C More har låst in Champions League i sin egen tjänst så vill vi verkligen kunna erbjuda så mycket sport som möjligt för våra kunder. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Allente

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News