Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Allente i nytt avtal med TV4

Publicerad: 22 januari 2021, 08:17

Bredbandskunder kommer kunna streama TV4:s baskanaler.

Foto: Allente

Allente knyter till sig en form av streamingrättigheter av TV4 och tecknar exklusivt B2B-avtal.

Ämnen i artikeln:

AllenteTV4Streaming

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Allente sluter avtal med TV4 som innebär att alla Allente-kunder med bredbandsabonnemang får streama TV4:s linjära baskanaler. I avtalet ingår även tilläggstjänster som catch up och start over. Allente kallar lösningen för ”access-beroende OTT-rättigheter” (AOTT). 

– Det förstärkta samarbetet med TV4 runt access-beroende OTT-rättigheter är otroligt positivt. Vi tar ett stort steg närmare att kunna erbjuda våra kunder ett komplett kvalitetsinnehåll på alla plattformar, då vi nu kan lansera en OTT-lösning även på den svenska marknaden. Att vi i och med detta även förstärker vår bredbandsaffär är en extra bonus både för oss och för de kunder som vill kombinera sitt bredband med ett attraktivt tv-paket, säger Mahmoud Mustapha, CCO på Allente, i ett pressmeddelande.  

I en kommentar kring avtalet säger Mathias Berg, vice vd på TV4 Media, att TV4 som kanal även har ett stort värde digitalt. 

– Överenskommelsen om AOTT med Allente återspeglar detta. 

Dessutom kommer Allente vara exklusiv distributör av sportevenemang som exempelvis herrarnas fotbolls-EM detta år och fotbolls-VM 2022 till sportbarer och pubar. 

LÄS MER: Så ska nya Allente stå emot trycket på marknaden

Allente är som bekant en sammanslagning mellan Nents Viasat Consumer och Telenors Canal Digital. Enligt det nya avtalet med TV4 kommer även tidigare Viasat Consumer-kunder som går över till Allentes plattformar framöver att kunna streama TV4:s baskanaler via bolagets TVE-tjänst, precis som Canal Digital-kunder kan i dag. Vidare kommer även Viasat Consumer-kunder få tillgång till C Mores filminnehåll. 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev