Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Allente får ny vd

Publicerad: 1 juli 2021, 06:18

Jonas Gustafsson blir ny vd för Allente.

Foto: Allente

Jonas Gustafsson blir vd för Allente som samägs av Nent och Telenor. Han internrekryteras från en roll som CFO & Head of operations – och efterträder Bjørn Ivar Moen.


Ämnen i artikeln:

AllenteCanal DigitalViasatViaplay Group

Allente bildades i maj i fjol genom en sammanslagning av Nents Viasat Consumer och Telenors Canal Digital. Nent och Telenor äger hälften var av bolaget.

Bjørn Ivar Moen har fram tills nu varit det sammanslagna bolagets vd. Han hade innan dess rollen som vd för Canal Digital. Nu blir han i stället vd för Telenor Sverige från och med 1 oktober. 

Hans efterträdare på vd-posten på Allente är Jonas Gustafsson som hämtas från en roll som CFO & Head of operations på bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget är verksamt inom satellit tv-distribution, streaming-paket, IPTV och fiberbredband till över en miljon kunder i Norge, Sverige, Danmark och Finland.

– När Jonas nu tar över vd-skapet vet jag att han kommer att fokusera både på den existerande affären och de tillväxtmöjligheter som gjort Allente så framgångsrikt, säger Telenors vd Ove Fredheim i pressmeddelandet.

Ivan Busk Ginnerup, i dag Business & Financial Control Director för Allente, har utsetts till bolagets tillförordnade CFO.

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev