Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

All time high för Mad Men

Publicerad: 2 April 2012, 06:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:27

Så många såg säsongspremiären av hajpade Mad Men i Kanal 9 på söndagskvällen.


Ämnen i artikeln:

SBSKanal 9

62 000 personer bänkade sig framför tv:n klockan 22.00 på söndagen för att se det förlängda premiäravsnittet. Det är all time high för Mad Men, enligt SBS TV:s presschef Dan Panas.

Även ratingen på 1,1 procent i Kanal 9:s målgrupp 30-59 år är rekordhögt. Förra säsongen låg ratingen ofta omkring 0,6 procent.

– Det är ett snäpp upp från var det legat tidigare, så det är klart vi är nöjda, säger Dan Panas, som tror att den omfattande medieuppmärksamheten inför premiären är en del av förklaringen till det ökade intresset.

Serien har fortfarande en relativt liten publik i Sverige. Hajpas den för mycket i relation till hur många som faktiskt tittar?

– Hajpen är ett erkännande på den kvalitet som serien har. Det är världens bästa dramaserie, och vi är stolta över att visa den. Det är inte ett brett program som lockar "Smartare än en femteklassare"-publiken, men det har vi vetat hela tiden, säger Dan Panas.

Ser många serien i förväg?

– Nej, det tror jag inte eftersom vi sänder den så nära den amerikanska premiären.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SBSKanal 9

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.