Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Ali Fegan tar över Uppdrag Granskning

Publicerad: 2 juli 2018, 11:38
Uppdaterad: 2 juli 2018, 11:40

Ali Fegan tar över Uppdrag Granskning. Foto: Sofia Sabel/ SVTe

Janne Josefsson om sin efterträdare, som ska dela programledarskapet med Karin Mattisson: "Bättre val finns inte".


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningJanne Josefsson

Ali Fegan har varit grävande reporter på Uppdrag granskning sedan 2008. Dessförinnan har han bland annat arbetat på Expressen. Det nya uppdraget som programledare delar han med Karin Mattisson.

”Det känns otroligt stort och en ära att få programleda ett av Sveriges och världens bästa TV-program för undersökande journalistik. Efter tio år som grävare på redaktionen känner jag mig redo”, säger Ali Fegan i ett pressmeddelande.

Det var i januari, när Janne Josefsson medverkade i Söndagsintervjun i P1, som han berättade att han tänkte lämna SVT:s flaggskepp. I dag är han mycket nöjd över sin efterträdare:

”När jag fick reda på att Ali skulle bli programledare för Uppdrag granskning tänkte jag att bättre val finns inte. Han är en otroligt skicklig reporter och hans ansvarsintervjuer är lysande. Dessutom väjer han aldrig för att ta upp kontroversiella frågor. Ali är en fri och obunden journalist av högsta klass. Det är en fantastisk rekrytering och jag önskar honom och programmet all lycka”, säger Janne Josefsson i en kommentar.

Den nya säsongen drar igång 22 augusti.

Linnea Kihlström

anna.dohmers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.