Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Alexander Bastin tar över ”nya” Nent Studios

Publicerad: 27 maj 2020, 09:57

Alexander Bastin blir vd och SVP på Nent Studios.

Foto: Nent Group

Alexander Bastin blir vd och SVP för nya Nent Studios som framöver riktar in sig på
dramaproduktion för Viaplay. Morten Mogensen ska i en ny roll fokusera på försäljningen av produktionsbolagen som är till salu.


Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupAnders Jensen

Nent har tidigare meddelat en omorganisation av sin studioverksamhet, Nent Studios, för att fokusera på tillväxten Viaplay och dramaproduktioner. Bolagets produktionsbolag inom reality, dokumentärer, branded entertainment och eventproduktion är därmed till salu. Den nya dramafokuserade verksamheten kommer att rikta in sig på att utveckla nya format för Viaplay och att sälja befintliga format till internationella kunder.

 Om omorganisationen säger Nent Groups vd Anders Jensen i ett pressmeddelande:

–Ambitionen är att i framtiden komma upp i 40 originalproduktioner per år, och för att förverkliga denna ambition behöver vi fullständigt fokus. Därför omorganiserar vi vår studioverksamhet, letar efter investeringspartners och genomför nu dessa ändringar i ledningen.

LÄS MER: Nent går in i Baltikum: ”Vi ska bli marknadsledande” 

Vd och SVP för ”nya” Nent Studios blir Alexander Bastin, som jobbat inom Nent sedan 2013. Han kommer senast från en roll som Vice President på Nents abonnemangsfinansierade streamingverksamheter, och har tidigare även varit kommersiellt ansvarig på Viaplay.

Även Morten Mogensen, Head of Nent Studios Nordics och Central & Eastern Europe. byter jobb inom bolaget. Han har utsetts till SVP och Head of Nent Studios. De båda tar plats i Nent Groups utökade ledningsgrupp.

Anders Jensen beskriver Alexander Bastin som den perfekta kandidaten för den nya ledningsrollen:

– Han kommer att arbeta tätt med vår Content-funktion samt externa partners för att säkerställa vårt flöde av högkvalitativa dramaserier, filmer och dokumentärfilmer för Viaplay. Våra originalproduktioner har bevisat att de håller internationell klass där de har köpts av TV- och streamingbolag från hela världen, och Alexander kommer att bygga vidare på detta. 

Om Morten Mogensens nya roll säger han:

– Morten kommer att ha fullt fokus på att slutföra avyttringen av de andra delarna av Nent Studios, som är attraktiva och framgångsrika företag men har begränsade synergieffekter med vår streamingstrategi och våra ambitioner. Vi har redan sett ett stort intresse för dessa bolag.”

Nya Nent Studios kommer att bestå av:

Nent Studios Nordics (Brain Academy, Nice Drama och EPIQ); Nent Studios Animation; Nent Studios CEE (Paprika); Nent Studios UK; det samägda brittiska produktionsbolaget med Film Nation Entertainment; och nent Groups investering i Los Angeles-baserade Picturestart. 

Nent-bolagen som är till salu:

Strix, Baluba, Monster Entertainment, Novemberfilm, Moskito, Rakett, Strong Productions och Production House, Splay One, Playroom, One Big Happy Family och Grillifilms.

 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupAnders Jensen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev