Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

"Aktien handelsstoppades så det är tydligt att marknaden spekulerar"

Publicerad: 25 maj 2018, 11:41
Uppdaterad: 25 maj 2018, 11:52

Foto: Flickr

Telia bekräftar att samtal förs med Bonnier. Men en eventuell affär är långt ifrån klar, enligt analytiker. "Inte ens Telia vet hur det kommer sluta", säger Stefan Billing på Kepler Chevreux.


Telia bekräftade strax innan lunch att samtal förs med Bonnier Broadcasting.

"Som Telia Company tidigare har sagt så är innehåll en viktig del av företagets framtida strategi och vi undersöker kontinuerligt möjligheter inom detta och andra områden. Samtalen med Bonnier är en del av det arbetet", skrev bolaget i pressmeddelandet och meddelade att man kommer kommunicera mer om och när det finns mer att berätta.

Telia har för närvarande inte några fler kommenterar, men uppger att det kommer att kommunicera mer om och när det finns något att berätta.

Inte heller Stefan Billing, analytiker på analyshuset Kepler Chevreux, vill kommentera spekulationerna närmre.

– Aktien handelsstoppades så det är ju tydligt att marknaden spekulerar, säger han.

Han själv vill inte bidra med ytterligare kommentarer.

– Det enda jag har hört från Telia själva är att de gärna vill vara något annat än bara en tv-distributör. Då ligger ju content nära till hands.

Stefan Billing tycker fortfarande att det är för tidigt att uttala sig om konsekvenserna av ett potentiellt förvärv.

– Värderingen är okänd, jag vet inte vad som ingår i en eventuell affär eller hur några synergier i en sådan skulle se ut. Telia har ju sagt att de har slutförhandlingar så inte ens Telia vet hur det kommer sluta.

Reporter: Madeleine Lundberg, Affärsvärlden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.