Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

AIK:s annonstabbe

Publicerad: 20 Januari 2011, 08:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:24

Inför slutspelet har AIK gått ut i en annonskampanj med en bild på en stor hejarklack. Enda problemet är att bilden föreställer Djurgårdens supportrar.


Ämnen i artikeln:

AIKDjurgården

Annonsen går dels i Sportbladet, online och i tidningen Mitt i.

På bilden syns en spelare i AIK men också en sektion med supportrar. Men enligt flera personer som dagensmedia.se varit i kontakt med är det djurgårdsklacken som avbildats. Bland annat syns en banderoll från DIF-supportergruppen "Fabriken" i printannonsen i Mitt-i.

Jan Herrström, ansvarig för marknad och matcharrangemang på AIK Ishockey, vill inte kommentera annonserna och skickar vidare frågan till Magnus Linder, account manager på Fieldwork, som är ansvarig för att ha tagit fram annonsen.

– Det är en generisk bild från en match som man har gjort om rätt mycket. Det är möjligt att Djurgårdens hejarklack syns, men det är ganska oväsentligt i det här fallet, säger Magnus Linder.

Vem har tagit fram annonsen?

– Det är en byrå som heter Four of a Kind. Jag vet inte riktigt vem som har fotograferat bilden men den är från Globen tror jag. Sedan kommer copyn från Svartgula Nätverket.

Håller du med om att det finns en komik i det här?

– Vi vill skapa en känsla av en hockeymatch i de här bilderna och det är väl möjligt att en och annan djurgårdare syns på bilden. Det ser jag inte som något problem.

Jimmy Peterson, pressansvarig på Djurgården Hockey vill inte kommentera annonserna.

– Det är ju lite roligt, men det är match ikväll så alla är upptagna med det, säger Jimmy Peterson.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

AIKDjurgården

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.