Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Agenda om Göran Perssons pr-jobb: "Var inte relevant"

Publicerad: 22 September 2014, 13:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:28

Göran Persson intervjuades i Agenda. Ingenstans nämndes att han arbetar som pr-konsult åt JKL.


Ämnen i artikeln:

Agenda

I gårdagens "Agenda" i SVT2 intervjuades den förre socialdemokratiske statsministern Göran Persson om sin syn på valutgången. Han kritiserade bland annat det egna partiet och menade att SD:s framgångar till stor del beror på att Socialdemokraterna och Moderaterna blivit för lika.

– Sverigedemokraternas framgångar – det är ju inte i Stockholm de går bra utan det är ute i Sverige. Där man lider av dålig mobiltäckning, tåg som inte går, pensioner som är för låga, jobb som försvinner, ungdomar som flyttar, jordbruk som läggs ner. Allt det är det här ett uttryck för. Sverige håller på att gå sönder, sade han.

Genomgående i programmet presenteras Göran Persson som före detta statsminister. Att han sedan 2007 arbetar som pr-konsult för pr-byrån JKL, framgick däremot inte. Mikael Pettersson, projektledare för "Agenda", anser att det inte var relevant i sammanhanget.

– Vi vet ju att han jobbar med lobbyverksamhet för JKL, men i det här sammanhanget var det enda relevanta att han är före detta S-ledare som också ger råd till Stefan Löfven. Det var i den kontexten han intervjuades. Det handlade om valresultatet och har han själv suttit i en situation där han förhandlat med Miljöpartiet, säger han till Dagens Media.

Så just i det här fallet kom ni fram till att det inte var relevant?

– Många av de här personerna som haft Perssons roll eller liknande roller har ju varit med länge och har gått vidare till andra jobb och har många olika verksamheter och titlar. Det var som före detta statsminister som han uttalade sig och i det sammanhanget vi hade bett om en intervju. Därför valde vi att presentera honom så.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Agenda

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.