söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Aftonbladets morgon-tv till TV3

Publicerad: 2 september 2016, 08:04
Uppdaterad: 2 september 2016, 08:27

Aftonbladets tv-chef Lotta Folcker berättar om nya satsningen: "Spännande att se hur Aftonbladet Morgon tar sig ut i broadcast".

Ämnen i artikeln:

AftonbladetTV3

AT

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Aftonbladet och TV3 har ingått ett samarbete för att sända Aftonbladet Morgon, vilket betyder att programmet från den 26 september kommer att visas live på TV3 måndag till fredag.

– Vi vill ju nå ut med alla våra produktioner så bra vi bara kan, därför är jag jätteglad att TV3 har uppmärksammat hur bra Aftonbladet Morgon faktiskt är och vill sända det som sitt morgonprogram. Vi är ju ett onlineformat och har en bra grund där, men jobbar just nu med en hel del detaljer. Det ska vi spännande att se hur Aftonbladet Morgon kommer ta sig ut i broadcast, säger Aftonbladets tv-chef Lotta Folcker till Dagens Media.

Vad har ni för förväntningar på att synas i linjär tv?

– Jag har inte satt några direkta förväntningar kring till exempel hur många fler vi kommer att nå, utan tycker först och främst att det är ett väldigt roligt samarbete. Sedan vet jag att det tar tid att jobba in ett morgonprogram i broadcast, det är ett rutinbeteende som måste förändras. Jag ser fram emot att se hur TV3:s tittare kommer att ta emot programmet.

Aftonbladet Morgon sänds måndag till fredag, 06.30-9.00 och kommer att fortsätta visas på aftonbladet.se samtidigt som på TV3. Programmet leds av Claes Åkeson, Maria Bjaring och Karin Magnusson.

Vid större nyhetshändelser kommer det även finnas möjlighet för TV3 att bryta sina sändningar för att ta in Aftonbladets liverapporter.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev