söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Aftonbladetprofilen till SVT

Publicerad: 10 januari 2017, 09:00
Uppdaterad: 10 januari 2017, 09:32

Karin Magnusson leder Oscarsgalan 2017. Foto: Pontus Orre

Efter sommaren börjar SVT sända ett helt nytt morgonprogram. En av programledarna blir Karin Magnusson.

Ämnen i artikeln:

SVTAftonbladet TV

SN


Karin Magnusson kommer närmast från Aftonbladet TV. Och när profilen nu lämnar är det för ett nytt tv-jobb, den här gången för SVT:s räkning. 

– Karin Magnusson är en drömrekrytering. Hon har en oerhört bred journalistisk kompetens och har dessutom redan profilerat sig som vass programledare i tv-formatet. Hon kommer att bidra med energi, tempo och kompetens till vårt nya morgonprogram, säger Ulf Johansson, programchef på SVT Nyheter, till sajten.

Huvudorsaken till övergången ska vara kanalens nya morgonprogram som har premiär efter sommaren, ett program som ska länkas ihop med SVT:s övriga nyhetssändningar.  

Karin Magnusson har tidigare arbetat som debatt- och kulturchef på Aftonbladet och dessutom som programledare och producent i Sveriges Radios P1- och P3-kanaler. Sedan tidigare har hon även varit en runda på SVT:s Kulturnyheter.

Karin Magnusson gör sin första arbetsdag på SVT den 1 mars.

– Det ska bli otroligt spännande att vara med och bygga upp SVT:s nya morgonsatsning. Inriktningen på nyheter och aktualiteter känns helt rätt, det är det jag helst arbetar med, kommenterar Karin Magnusson.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev