Aftonbladetprofilen till SVT

2017-01-10 10:00  
Karin Magnusson är ny in på SVT. Foto: Pontus Orre

Efter sommaren börjar SVT sända ett helt nytt morgonprogram. En av programledarna blir Karin Magnusson.

Karin Magnusson kommer närmast från Aftonbladet TV. Och när profilen nu lämnar är det för ett nytt tv-jobb, den här gången för SVT:s räkning. 

– Karin Magnusson är en drömrekrytering. Hon har en oerhört bred journalistisk kompetens och har dessutom redan profilerat sig som vass programledare i tv-formatet. Hon kommer att bidra med energi, tempo och kompetens till vårt nya morgonprogram, säger Ulf Johansson, programchef på SVT Nyheter, till sajten.

Huvudorsaken till övergången ska vara kanalens nya morgonprogram som har premiär efter sommaren, ett program som ska länkas ihop med SVT:s övriga nyhetssändningar.  

Karin Magnusson har tidigare arbetat som debatt- och kulturchef på Aftonbladet och dessutom som programledare och producent i Sveriges Radios P1- och P3-kanaler. Sedan tidigare har hon även varit en runda på SVT:s Kulturnyheter.

Karin Magnusson gör sin första arbetsdag på SVT den 1 mars.

– Det ska bli otroligt spännande att vara med och bygga upp SVT:s nya morgonsatsning. Inriktningen på nyheter och aktualiteter känns helt rätt, det är det jag helst arbetar med, kommenterar Karin Magnusson.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt