Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Aftonbladet TV sänder Oscarsgalan

Publicerad: 17 december 2015, 08:12
Uppdaterad: 17 december 2015, 08:27

Har slutit avtal med Disney Nordic om sändningsrättigheterna.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Natten till den 29 februari ska Aftonbladet TV som enda aktör i Sverige sända Oscarsgalan där världens mest prestigefyllda filmpris delas ut. Tidningen storsatsar nu på bevakning inför, under och efter galan.

Enligt dem själva är det Aftonbladets största satsning någonsin som möjliggörs av TV-rättigheter som ingår i ett paketavtal som de tecknat med Disney Nordic. Avtalet ger Aftonbladet möjlighet att bygga sin Oscars-satsning på rörligt material under två månaders tid.

– Vi är mycket glada att tillsammans med Aftonbladet TV kunna erbjuda tittarna bild, text och rörligt material via en plattform i realtid. Det ökar både tillgängligheten och möjligheten för tittarna att interagera med innehållet, vilket brukar vara särskilt uppskattat när det gäller den här typen av underhållningsarrangemang, säger Casper Bjørner, General Manager, Disney Nordic, i ett pressmeddelande.

I sändningen ska galahändelserna knytas ihop med sändningar från Aftonbladets studio där tidningens filmexperter sitter.

Parallellt lanserar även Aftonbladet en egen Oscars-sajt.

 

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.