söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Aftonbladet TV lämnar tillbaka sändningstillståndet

Publicerad: 17 oktober 2014, 07:56

Aftonbladet väljer att lämna tillbaka tillståndet för sändningar i det digitala marknätet.

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet TV

SA

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se


I våras fick Aftonbladet tillstånd att sända i det digitala marknätet. Nu väljer mediehuset att lämna tillbaka tillståndet, för att helt och hållet fokuserar på att utveckla tv online.

Jan Scherman, affärsområdeschef Aftonbladet TV, säger i en kommentar att förutsättningarna för linjär tv förändrats radikalt sedan i våras. En förändring som saknar motstycke, enligt Scherman.

– Strukturomvandlingen går fortare än vi kunnat förutse. Det traditionella tv-tittandet minskar, medan det ökar dramatiskt online. Vi var övertygade om att en linjär kanal skulle vara ett bra komplement i Aftonbladet TV:s utgivning när vi sökte tillståndet.

Men tittarbeteendet linjärt ändras nu så snabbt att det är alldeles för hög risk för en ny tv-aktör att dra på sig de kostnader och den gamla teknik och produktionsapparat som krävs för en traditionell tv-kanal, resonerar Jan Scherman, affärsområdeschef Aftonbladet TV.

– Vi fokuserar nu helt där det finns tillväxt. Vi tackar för förtroendet att tilldela oss sändningstillståndet, men nu lämnar vi tillbaka det med varm hand.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev