Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Aftonbladet och SBS Discovery startar samarbete

Publicerad: 7 april 2015, 10:58
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:06

Från och med i höst ska Aftonbladets kriminalprogram sändas både på Aftonbladet TV och i SBS Discoverys kanal Investigation Discovery.


Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryAftonbladet

Som ett led i ett nystartat samarbete mellan Aftonbladet och SBS Discovery ska Aftonbladet TV:s program Brottscentralen sändas i kanalen Investigation Discovery.

– Genom samarbetet mellan Sveriges största nyhetsförmedlare och ett av landets största tv-företag ger Aftonbladet och SBS Discovery tv-publiken nu möjlighet att följa ett av Aftonbladets starkaste program, säger Jan Scherman, affärsområdeschef på Aftonbladet TV, i ett pressmeddelande.

Tidigare har programmet endast gått att se på Aftonbladet TV där det har visats live fyra kvällar i veckan. Nu ska det alltså börjar parallellsändas i Investigation Discovery, som i dag finns bland annat hos Boxer, Comhem och Canal Digital.

– Crime har en enormt stark och etablerad roll i Sverige. Det känns väldigt spännande och roligt att på det här sättet göra Aftonbladets engagerande kriminaljournalistik till en del av Investigation Discoverys erbjudande till tittarna, säger Calle Jansson, kanaldirektör på SBS Discovery TV, i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet utsågs Brottscentralen till "Årets interaktiva program" på RIA-galan 2014. Programmet kommer att börja sändas i Investigation Discovery i höst.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryAftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.