Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Aftonbladet Morgon fyller ett år – firar med maratonsändning

Publicerad: 18 November 2015, 13:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:21

Programchef Lotta Folcker berättar om året som gått med Aftonbladet Morgon och vad som är programmets främsta styrkor.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet TV

När nyhetsshowen Aftonbladet Morgon fyller ett år imorgon uppmärksammars jubileet med en maratonsändning mellan klockan 06.30 och midnatt.

– Vi kommer att sända i över 17 timmar och bjuda på allt möjligt under programmet, men fokus kommer ligga på det dramatiska nyhetsläget i Sverige och omvärlden. Annars kommer en lång rad gäster avlösa varandra, bland annat inrikesministern, och vi kommer under dagen ge utrymme för våra aktualitetsprogram "Kungligt", "Oj, vilken vecka" och "Jimmys sjuka värld". Dessutom kommer vi bjuda på tillbakablickar från det historiska året för online-tv, säger Lotta Folcker, programchef för Aftonbladet TV, till Dagens Media.

När Aftonbladet Morgon startade den 19 november 2014 var det debut för morgon-tv-formatet online.

Lotta Folcker menar att det har varit ett fantastiskt år, och att man har slagit det uppsatta tittarmålet 100 000 startade strömmar per program riktigt ordentligt.

– Nu i höst snittar vi på 435 000 startade strömmar, vilket innebär att vi har en enorm tittning. Dessutom växer vi hela tiden, gör nya roliga grejer och utvecklar programmet. Det känns väldigt kul att vi lyckats sätta en ny form och ta kvällstidningen in i tv-studion.

Vad är Aftonbladet Morgons styrka som program?

– Det är framför allt att vår bredd och flexibilitet. Exempelvis ställde vi om hela programmet direkt i morse när nyhetsläget ändrades, det har vi gjort vid flertalet tillfällen. Men det handlar också om vårt sätt att sticka ut hakan och göra typiska Aftonbladet-vinklar.

Maratonsändningen kommer att ledas av Maria Bjaring, Claes Åkeson och Fredrik Virtanen – som vikarierar för mammalediga Karin Magnusson – som alternerar som programledare med Amie Bramme Sey och Henrik Torehammar som sidekicks.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet TV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.