Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag31.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Adam Alsing vägrar ställa upp i Big Brother: "Jag skulle inte klara psykologtestet"

Publicerad: 8 Augusti 2014, 12:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:18

"Big Brother" drar snart igång igen, i Kanal 9. Den återvändande programledaren Adam Alsing är peppad – men själv skulle han aldrig ställa upp som deltagare.


Ämnen i artikeln:

Kanal 9Big BrotherAdam Alsing

Adam Alsing var programledare för den första säsongen av "Big Brother", som sändes 2000. Han var också programledare 2002-2005 och gör nu comeback när programmet återigen sänds av SBS Discovery TV.

Årets säsong, den nionde i ordningen, blir svensk-norsk och den här gången får Adam Alsing sällskap av den norska programledaren Pia Lykke.

Adam Alsing är peppad på premiären, som sker den 31 augusti.

– Det ska bli jätteroligt. Det har gått nio år sedan jag var programledare sist så det ska bli kul att se hur det har utvecklats. Jag var ju också producent för säsong två så man kan ju det här programmet, säger Adam Alsing till Dagens Media.

Hur har programmet utvecklats sen det sändes första gången?

Grundkonceptet är genialt i det att det är vad det är, människor i ett hus som bevakas av kameror dygnet runt. Det är väldigt enkelt att förklara och går inte att utveckla. Det är det yppiga i konceptet.

– Samtidigt är det här världens största tv-format som görs på en mängd olika marknader. Alla roliga uppdrag samlas i en pärm så man behöver inte hitta på allt själv utan kan välja saker som har fungerat någonstans. Det är en bra hjälp och det gör att formatet hela tiden utvecklas och blir bättre, tajtare och roligare.

Är det någon speciell händelse i "Big Brother" som du har gjort särskilt avtryck på dig?

Nä, jag kommer faktiskt inte ihåg allting. Det är ju så många turer fram och tillbaka och det mesta kan ju bli både hyllat och sågat.

Vad har förvånat dig mest i "Big Brother"-huset?

– En deltagare kunde gnida sig till en orgasm genom att bara sitta på en motionscykel och hjälpa till med olika knipövningar. Det gjorde mig både förvånad och lite imponerad.

Vem är den färgstarkaste "Big Brother"-deltagaren genom tiderna?

– Jag väljer att inte svara på den frågan. Det kanske låter lite fånigt men jag känner mig nära alla dem som var med när jag var programledare och eftersom att den färgstarkaste kan tolkas som den bästa skulle jag känna mig taskig om jag valde ut någon. Alla som är med i "Big Brother" är jättemodiga och jättehärliga så jag vill inte plocka ut någon favorit.

Vad skulle krävas för att du själv skulle vara med?

– Så jävla mycket pengar.

Hur mycket då?

– Ett hundratal miljoner kronor.

Det är ganska stor skillnad på det och årets prissumma på 1 miljon kronor.

– Ja gudskelov finns det människor som både tycker att det är spännande och roligt att vara med i "Big Brother". Om jag ska vara ärlig så tror jag faktiskt inte att jag skulle palla det, det skulle bli för jobbigt för mig att inte få träffa familjen och så. Jag tror att man ska vara mycket yngre än jag och vara på ett speciellt sätt.

Skulle det bli mycket drama tror du?

– Ja det skulle det väl bli när jag helt ballar ur och de får bära ut mig för att jag inte pallar stressen. Eller så skulle jag springa naken genom huset. Nej det där är ingenting för mig, säger Adam Alsing och skrattar.

– Jag är full av beundran för de som vill vara med.

"Big Brother" har ju en historia av folk som "ballar ur", (exempelvis fick deltagaren Jessica Karlén en psykos 2011), tror du att det blir något sådant i år?

– Alla får ju träffa en psykolog innan som säger ja eller nej, det är ingen bullshit. Men det är klart att det är en otroligt latent stress i huset som kommer av alla kameror och mikrofoner. Den medvetna hjärnan slutar tänka på dem efter en dag medan den omedvetna hjärnan tänker på det hela tiden och det bygger på den här stressen, säger han och fortsätter:

– Men de som lämnar gör det oftast redan efter ett eller två dygn när de känner att det här inte är något för dem. Annars brukar de flesta vilja stanna så länge de kan.

Han tillägger:

– "Big Brother" är ju inget tortyrprogram utan rolig underhållning. Men för att återknyta till det där med att jag inte vill vara med så är jag inte säker på att jag skulle klara psykologtestet, haha.

Kanal 9 säger att årets hus blir det lyxigaste någonsin, kan du avslöja några detaljer?

– Nej tyvärr, jag får inte säga någonting. Men jag var där och tittade igår och det ser ut som att det kan bli väldigt lyxigt så det kan vi nog stå fast vid.

Vad hoppas du ska hända i huset i år?

– Det kommer att hända saker, det vet jag. Folk kommer bli kära och bli osams. Det är det som händer med människor när man stoppar in i ett hus på det här sättet, oavsett vilka de är. Men jag hoppas självklart att det återigen visar att det kan dra massvis av tittare.

Vad skulle vara mardrömen?

– Jag vet inte, kanske att någon blir allvarligt sjuk. Det hoppas man ju att det inte händer.

LÄS OCKSÅ:

Här är Adam Alsings lördagslista:

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify:user:dagensmedia:playlist:6qlEQq4EvAgEDHHkpoJQY7" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.