Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

65 miljarder kronor ska Netflix lägga på serier

Publicerad: 17 oktober 2017, 06:41
Uppdaterad: 17 oktober 2017, 06:58

Netflix ökar sina användare till hela 109 miljoner och avslöjar hur mycket de ska lägga på innehåll.


Ämnen i artikeln:

NetflixFacebook

Streamingjätten Netflix planerar att lägga runt 65 miljarder kronor (8 miljarder dollar) på serier och filmer 2018, rapporterar flera medier och däribland CNN. Netflix planerar att släppa hela 80 filmer nästa år.

Techjättar som Apple, Amazon och Facebook spenderar alla stora pengar på serier och filmer och nu steppar Netflix upp ytterligare för att ligga i framkant.

– Vi har ett bra försprång, men vårt jobb är att förbättra Netflix så fort som möjligt för att ligga steget före våra konkurrenter i decennier framöver, sade Netflix i ett uttalande igår måndag.

Under det tredje kvartalet har företaget lyckats locka till ytterligare 5 miljoner användare. Det innebär att streamingjätten nu har 109 miljoner prenumeranter, en ökning från 86 miljoner jämfört med samma period föregående år. Under det fjärde kvartalet förväntar sig företaget att addera ytterligare 6 miljoner användare globalt.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NetflixFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.