Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

3D-debut i mark-tv

Publicerad: 15 Mars 2011, 11:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:17

I april är det premiär för 3D-tv i marknätet. Då sänder Boxer fotboll tillsammans med Canal Plus.


Ämnen i artikeln:

Canal PlusCanal DigitalBoxer

Boxer och det svenska marknätet har legat lite på efterkälken på senare tid när det gäller nya tv-tekniker, men i november kom nätets första HDTV-kanaler och den 4 april är det dags för den första 3D-sändningen. Det är först i Norden av marktv-bolagen.

Det är Canal Plus som ska visa det allsvenska derbyt AIK-Djurgården och stormatchen mellan Real Madrid-Barcelona i El Clasico. För att kunna se sändningarna i 3D behövs en digitaltv-mottagare av HD-snitt och tillvalspaketen Boxer HD eller Canal Plus med HD – och förstås en 3D-tv med tillhörande glasögon.

– Vi följer väldigt noga hur 3D utvecklas hos programbolagen, eftersom det är deras sändningar vi arbetar med. Än så länge kan ingen lova en fortsättning, men vi arbetar hårt på att marknätets tittare i framtiden ska kunna se 3D-TV på ett enkelt sätt, säger Boxers vd Crister Fritzson i ett pressmeddelande.

Även satellit-bolaget Canal Digital satsar på 3D-tv och fotboll i ett samarbete med Canal Plus. Tillsammans med Panasonic och O’Learys visar Canal Digital derbyt mellan Real Madrid och Atletico Madrid den 19 mars på ett antal restauranger inom krogkedjan.

MTG:s satellitbolag Viasat lanserade 3d-tv-sändningar i fjol.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.