Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

34-åringen kollega med tunga medienamn

Publicerad: 28 September 2009, 07:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

34-åringen som greps för inblandning i Västberga-rånet driver företag tillsammans med flera tunga namn i medie–Sverige.


Tillsammans med flera välkända profiler i Sveriges medievärld driver 34-åringen ett bolag med målet att lansera en tv-kanal i Asien.

Samma konstellation driver även ett bolag som är inriktade på tv över internet.

Dagensmedia.se har utan framgång sökt styrelseordföranden för de båda bolagen för en kommentar.

34-åringen har även en rad andra styrelseuppdrag i olika företag.

Dagens Nyheter har pratat med en företagsledare som sitter i styrelsen för ett av de bolag som 34-åringen är engagerad i.

– Vad är det du säger? Det låter inte klokt, kommenterar företagsledaren uppgifterna om att hans kollega greps under söndagen misstänkt för inblandning i det spektakulära rånet i Västberga.

Företagsledaren träffade 34-åringen senast förra måndagen på företagets veckomöte. Han noterade då inget ovanligt i 34-åringens beteende och betraktar misstankarna som absurda.

– Vad jag vet är han helt fläckfri. Det är det mest osannolika jag har hört, säger företagsledaren till Dagens Nyheter.

34-åringen har även arbetat för TV4, bland annat jobbat som bildproducent.

Han har helikoptercetrifikat och har arbetat för ett företag som hyr ut helikoptrar, enligt företagets hemsida. Det var från detta företag som den helikopter som användes vid den spektakulära kuppen i onsdags förra veckan stals.

Gripandet skedde i mannens bostad under söndagsmorgonen. Via sin advokat Leif Silbersky har 34-åringen nekat till anklagelserna.

34-åringen är sedan tidigare dömd till dagsböter för ringa narkotikabrott efter att ha ertappats med 0,3 gram kokain på en nattklubb i centrala Stockholm.

Inom fyra dygns ska kammaråklagare Leif Görts, på Internationella åklagarkammaren, besluta om 34-åringen ska begäras häktad eller försättas på fri fot, enligt Dagens Nyheter.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.