Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

32 får gå på MTG TV

Publicerad: 16 januari 2015, 07:34
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Dagens Media har siffran – så många varslas på MTG TV.


Ämnen i artikeln:

Anders JensenMTG TV

Dagens Media berättade i tisdags om stormötet på MTG. Den nye vd:n Anders Jensen gav då beskedet att MTG lägger ett varsel som innebär en minskning av personalstyrkan.

Enligt uppgift till Dagens Media handlade det om ett fyrtiotal tjänster.

Anders Jensen ville inte kommentera omfattningen av personalminskningen, men uppgav att nedskärningen var betydande.

– Det här är en insats som är på en nivå som innebär att jag inte behöver göra om den snart. Det är en omställning av organisationen som syftar till att frigöra kostnader för att investera i innehåll, sade Anders Jensen till Dagens Media. 

Under de senaste dagarna har medarbetarna informerats om omfattningen av nedskärningarna.

Totalt rör varslet 32 tjänster.

– Nu tar individuella förhandlingsprocessen med medarbetare som är fackanslutna eller icke vid, för att vi sedan kan landa i en slutkonklusion, säger Anders Jensen till Dagens Media.

Han bekräftar Dagens Medias uppgifter om att det är sälj- och marknadsavdelningarna som i första hand drabbas.

Ett av de hårdaste slagen sker mot marknadsavdelningen, som bantas kraftigt i och med sammanslagningen med pressavdelningen.

– Vi lägger i den nya strukturen en större vikt vid press och pr än vad vi har gjort tidigare. Marknadsavdelningen blir ganska mycket mindre, säger Anders Jensen.

Bland annat är tanken att MTG TV:s inhousebyrå, som bland annat har gjort MTG TV:s trailers, ska skrotas helt.

– Det är en möjlig besparing som vi valt att ta, då trailerproduktionen kan läggas ut – så som vi gjort på andra marknader – på produktionsbolag och vår enhet i London, säger Anders Jensen.

Ett större antal tjänster tas även på säljsidan. På övriga avdelningar handlar det om enstaka tjänster. Ander Jensen vill inte kommentera hur stor besparing som nedskärningarna ska generera.

MTG TV har under de senaste åren haft uppenbara problem att locka tittare till sina kanaler. Marknadsandelen har sjunkit kraftigt under den senaste femårsperioden. Under 2014 sjönk även det totala tv-tittandet i Sverige, speciellt i yngre målgrupper.

PRENUMERANT? LÄS DAGENS MEDIAS KARTLÄGGNING AV TV-RASET UNDER 2014:

Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt. Här finns info om hur du som prenumerant läser tidningen digitalt.

LÄS ÄVEN:

 

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Anders JensenMTG TV

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev