Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

300 kan få lämna MTG

Publicerad: 24 Augusti 2015, 07:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:54

UPPDATERAD. MTG ska dra in 300 tjänster.


Ämnen i artikeln:

MTG

Dagens Media kunde tidigare idag berätta att MTG ska genomföra neddragningar.

Enligt ett pressmeddelande står det nu klart att bolaget planerar att reducera organisationen med totalt 300 positioner i Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien.

Omstruktureringen förväntas kosta 700 miljoner kronor och kommer att belasta resultatet i tredje kvartalet i år.

Besparingen beräknas bli 600 miljoner kronor per år.

– Vi har påbörjat resan med att transformera koncernen för att vara drivande i den snabba utvecklingen av både konsumentbeteende och rörlig underhållning. Vi vill kunna fortsätta att investera i både vår framgångsrika befintliga verksamhet och i spännande nya verksamheter för att säkerställa fortsatt lönsam tillväxt, och det kräver en snabbare förändring av vår nuvarande struktur. Dagens tillkännagivande följer på de förändringar vi gjorde i ledningsstrukturen i maj, och lokala ledningsgrupper anpassar nu sina organisationer till det, säger Jørgen Madsen Lindemann, MTG:s vd och koncernchef, i pressmeddelandet.

– Beslutet och de åtgärder vi nu vidtar är svårt, eftersom uppskattade kollegor kommer att lämna koncernen. Men det är nödvändigt och vi gör allt vi kan för att underlätta för de som påverkas.

LÄS ÄVEN:

Ska bli en digital underhållare

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.