Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

28.6 miljoner prenumeranter för Disney Plus – på ett kvartal

Publicerad: 5 februari 2020, 09:27

Disney Plus slår Wall Streets förväntningar gällande antalet prenumeranter det första kvartalet. Bild ur streamingtjänstens Star Wars-serie ”The Mandalorian”.

Foto: Disney

Streamingtjänsten Disney Plus levererar fler prenumeranter under premiärkvartalet än förväntat.


Ämnen i artikeln:

Disney PlusstreamingDisney

Det var i mitten av november som Disney lanserade sin streamingtjänst Disney Plus i bland annat Kanada, USA, Nederländerna och Australien. Redan de första dygnen lockade tjänsten 10 miljoner prenumeranter, och analytiker på Wallstreet förutspådde att Disney Plus under sitt första kvartal skulle uppnå 25 miljoner abonnenter. Det rapporterar Techcrunch.

Detta antal har Disney Plus redan uppnått – bolaget uppger att tjänsten, som ännu inte lanserats globalt, i dagsläget har 28,6 miljoner prenumeranter. Värt att notera dock, är att Verizon erbjudit vissa av sina kunder ett års gratis prenumeration på Disney Plus, och att dessa ingår i beräkningen.

LÄS MER: Så påverkas nordiska marknaden av Disneys nya streamingtjänst 

Konkurrenten Netflix rapporterade för en månad sedan att man hade 167 miljoner prenumeranter världen över.

Disney har tidigare kommunicerat att streamingtjänsten kommer till Europa i mars 2020. Lanseringen i Sverige och Norden beräknas ske först till sommaren.

I Disney Plus utbud finns omkring 500 filmer och 7 500 avsnitt av tv-serier, däribland det mesta från Disney och Pixar. Priset för Disney Plus ligger på cirka 70 svenska kronor per månad.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Disney PlusstreamingDisney

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.