Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

20 får gå från Sandrew

Publicerad: 23 November 2010, 07:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:31

I våras skar Sandrew Metronome bort 20 tjänster ur bolaget. Nu ska ytterligare 20 försvinna.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Sandrew Metronome planerar ytterligare omorganisation.

– Det är beklagligt att vi nu tvingas genomföra ytterligare en omorganisation, men det är tyvärr nödvändigt. Villkoren på filmdistributionsmarknaden har förändrats kraftigt de senaste åren och vi står inför ännu större förändringar framöver. Vi kommer att söka den bästa lösningen för våra medarbetare, kunder och samarbetspartners, säger Sandrews styrelseordförande Göran E. Larsson i ett pressmeddelande.

Ett 20-tal heltidstjänster berörs av den nya omorganisationen. Ledningen har inlett förhandlingar med facket.

Samtidigt har Sandrew Metronome beslutat sig att säga upp avtalet med Warner Bros i Sverige, Norge, Danmark samt Finland.

Schibsted har tidigare meddelat att man avser att sälja hela eller delar av Sandrew Metronome, då bolaget inte anses tillhöra kärnverksamheten. Schibsted köpte de resterande aktierna i Sandrew sommaren 2006.

Sandrew Metronome distribution omsatte 116 miljoner kronor förra året och redovisade en rörelseförlust på 8 miljoner kronor. Bolaget Sandrew Metronome Internationals intäkter uppgick samtidigt till 87 miljoner, medan rörelseförlusten blev hela 92 miljoner.

 

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.