Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

2 ½ män drar in 440 miljoner reklamkronor brutto

Publicerad: 10 mars 2011, 07:56
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:18

En nedläggning av ”2 ½ män” skulle drabba MTG TV hårt på sikt. Charlie Sheen-serien bidrar mest till TV3:s reklamlager av alla program.


Ämnen i artikeln:

MTGMindshareTV6TV3

Serien ”2 ½  män” hotas som bekant av nedläggning sedan Charlie Sheen sparkats från serien. Även en ersättare kan påverka tittarsiffrorna negativ, även om det är långt ifrån säkert.

Mindshare har tittat närmare på vad serien faktiskt drog in i reklampengar till MTG TV i fjol.

– Den var den största ratingmaskinen på TV3 under 2010 och den fjärde största på TV6 efter Simpsons, Scrubs och Family Guy. Därför kan det bli en kännbar förlust på några års sikt om serien inte får in nya episoder eller byter huvudperson, säger Alexei Grinevski, tv-chef på Mindshare.

Serien stod för cirka 15 procent av TV6 spotlager i fjol – värt omkring 172 miljoner kronor, enligt bruttoprislistan.

För TV3 handlar det om ännu mer pengar, men en mindre andel eftersom kanalen har färre serier i tablån. Där stod ”2 ½ män” för 8 procent av spotlagret motsvarande 268 miljoner kronor. Dessutom tillkommer sponsorskapens intäkter.

– Det är ju inte så att alla de här pengarna försvinner över en natt om serien läggs ner, ”Vänner” levererar ju fortfarande, men beräkningen ger en uppfattning om hur viktig serien är som pusselbit i TV3:s och TV6 tablå, säger Alexei Grinevski.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

MTGMindshareTV6TV3

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev