Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

17 får lämna Endemol i Norden – bara en i Sverige får följa med till Shine

Publicerad: 21 april 2015, 10:04
Uppdaterad: 22 januari 2016, 09:33

Bara en anställd i Sverige får behålla jobbet när tv-bolaget Endemol går in under Shine Group.


Ämnen i artikeln:

Endemol

Den internationella sammanslagningen mellan tv-produktionsbolagen Endemol, Shine och Core genomfördes den 1 januari i år.

Just nu pågår arbetet på den nordiska marknaden med att fusionera Endemol Nordic med Shine Group.

Endemol Sweden har flyttat in till de övriga Shine-bolagen i Frihamnen i Stockholm, och arbetar för närvarande med en större produktion, Kanal 5:s nya stora dramasatsning "Gåsmamman".

– Den nya företagsgruppen Endemol Shine Nordics blir den största i vår region, säger Bertil Rosenlund, ekonomichef för Shine Nordics, till Dagens Media.

Nu, kan Dagens Media berätta, står det klart att 17 personer, varav 10 fast anställda, tvingas sluta på de nordiska Endemol-bolagen. I Sverige handlar det om fem personer.

– Individuella överenskommelser träffas med dem som inte övergår till det gemensamma bolaget. I den direkta produktionsverksamheten finns tillfälligt anställda men ingen av dessa har berörts eller blivit uppsagda på grund av sammanslagningen, säger Bertil Rosenlund.

Som Dagens Media tidigare har berättat slutar Endemol Nordics vd Michael Porseryd i samband med sammanslagningen.

Bertil Rosenlund berättar att även Rikke Nissen, chef för Endemol Denmark och Eric Linschooten, chef för Endemol Norway, avslutar sina uppdrag.

Totalt sex personer inom Endemol Norden har tackat ja till nya roller i det gemensamma bolaget, varav en i Sverige.

Michael Starck, programutvecklare på Endemol, är den enda från Endemol i Sverige som går vidare till Shine Group. Han ska jobba med utveckling på Meter Television.

Endemol är en av världens största tv-produktionskoncerner. Bolaget ligger bland annat bakom dokusåpan "Big Brother" som så sent som förra året producerades för Kanal 9 i Sverige.

Läs mer här om hur Shine Nordic och deras olika bolag går ekonomiskt. Läs mer här om Endemol Swedens senaste offentliga årsredovisning.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Endemol

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.