Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

1177 Vårdguiden dumpar Malou efter bajsveckan

Publicerad: 6 Februari 2015, 09:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:14

”Malou efter tio” förlorar annonsören 1177 Vårdguiden efter programmets kontroversiella bajsvecka.


Landstingsdrivna 1177 Vårdguiden vill inte längre synas i TV4-programmet ”Malou efter tio”. Beskedet kommer efter programmets kontroversiella premiärvecka med bajs-tema. Det skriver Dagens Medicin.

I måndags blandade till exempel forskaren Fredrik Bäckhed en bajscocktail som påstods kunna behandla autism, något som har ifrågasatts och skapat många starka reaktioner. Senare visade det sig att man av hygieniska skäl använt chokladpudding vid inspelningen.

I ett mail till Dagens Medicin skriver 1177 Vårdguidens presstalesperson: ”Att medverka i den här typen av annonsering var en felbedömning från vår sida och vi väljer därför att avbryta den. 1177 Vårdguiden står för hög trovärdighet och allt medicinskt innehåll på webbplatsen kvalitetssäkras av experter från vården och bygger på evidens och beprövad erfarenhet. Vi är måna om vår trovärdighet och vill undvika missförstånd.”

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.